• : Oana Maria Antonescu
  • Andreea Anca Stanciu
  • : 24/05/2019
  • : 30/05/2019
  • : Stim cu totii ca poluarea a devenit o problema la nivel global! Politica de mediu europena se bazeaza pe principiile precautiei, prevenirii, corectarii poluarii la sursa si «poluatorul plateste ». Programele multianuale de actiune pentru mediu stabilesc cadrul pentru viitoarele actiuni in toate domeniile politicii de mediu. Articolul 11 si articolele 191-193 din Tratatul privind functionarea UE are competenta de a actiona in toate domeniile politicii de mediu, precum gestionarea deseurilor si schimbarile climatice. Educarea omului cu privire la efectele negative pe care il au deseurile asupra ecosistemului este necesara pentru a putea dezvolta cat mai multe proiecte pentru un mediu mai curat. In cadrul Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor – UPB – a luat nastere un Science Shop - InterMEDIU, o organizatie care se ocupa cu cercetare cu si pentru societatea civila, iar pagina de website unde se gasesc mai multe informatii o puteti accesa aici : http://intermediu.pub.ro/ . Proiectul Recycle SmART – reciclare creativa este organizat in cadrul Centrului de Dezvoltare Durabila – Asociatia ECOTECA – unde se organizeaza un workshop de creatie prin reciclare creativa impeuna cu angajatii companiei ORANGE SERVICES, iar in cadrul Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor din departamentul de Ingineria Mediului, ce sustine colectarea DEE –urilor, impreuna cu studentii si cadrele didactice se va organiza o colectare selectiva a acestora pentru a fi preluate de catre echipa logistica ECOTIC. Acest atelier de creatie ofera entuziastilor, experimentatorilor si practicantilor de reciclare creativa posibilitatea de informare, comunicare, promovare, creatie artistica si dezvoltare a actiunilor comune de reciclare atat in cadrul multinationalelor, cat si in randul mediului de invatamant. Toate obiectele folosite in cadrul acestui workshop provin din mediul materialelor colectate selectiv, iar in urma prelucrarii acestora manual, vor fi date in folosinta facultatii, gradinitelor sau a scolilor/liceelor, etc.
  • : Obiectivul general: constinentizarea problemelor de mediu generate de ambalaje si deseuri din ambalaje (plastic, PET, deseuri din hartie, doze de aluminiu) si educarea societatii civile in spiritul unui comportament prietenos fata de mediu, prin implicarea directa la realizarea unor obiecte utile din aceste deseuri. In cadrul acestui atelier de creatie vom: Repara si revopsi banci din paleti care sunt plasate de cativa ani in Campusul Polizu al Universitatii Politehnica Bucuresti si necesita unele reparatii. Confectiona mobilier din anvelope uzate (scaune, mese). Realiza obiecte decorative din pet-uri, aluminiu (exemplu vaze, felinare, penare) Colecta selectiv DEEE-urile
  • : - Angajatii companiei “ORANGE SERVICES” impreuna cu membrii Asociatiei ECOTECA. Angajatii vor participa pe baza de voluntariat la activitatile atelierului de reciclare creativa. Studentii si cadrele didactice din cadrul Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor din departamentul de Ingineria Mediului care vor participa in mod activ in colectarea DEE-urilor in perioada 23/05-30/05/2019 pentru a fi ulterior preluate de catre echipa de logistica ECOTIC.
  • : Se doreste in cadrul atelierului de reciclare creativa reparatia tuturor bancilor din campus, confectionarea a 10 mobiliere din anvelope si realizarea a 30 de obiecte decorative din ambalaje din PET si aluminiu. Identificarea de modalitati de valorificare care sa reduca cantitatile de deseuri generate, dorinta de a se organiza cat mai multe astfel de ateliere de reciclare creativa, educarea celor implicati si nu numai, despre “RECICLARE” Sustinerea colectarii selective si semestriale a DEEE-urilor Implicarea tinerilor in coordonarea si dorinta de a realiza astfel de proiecte
  • Prezentare concurs ECOTIC - Oana Maria Antonescu UPB
  • : declar_ca_in_cazul_in_care_proiectul_inscris_include_imagini_cu_persoane_(majore_sau_minore),_acestea_si-au_dat_consimtamantul_expres,_direct_sau_prin_reprezentantul_legal,_pentru_utilizarea_imaginilor_de_catre_organizator,_consimtamant_care_va_fi_pus_la_dispozitia_ecotic,_la_cerere.
  • : sunt_de_acord_cu_utilizarea_de_către_ecotic_a_imaginilor_pentru_promovarea_rezultatelor_concursului_pe_site-ul_ecotic_sau_pagina_de_facebook_a_ecotic,_pentru_a_fi_incluse_in_materiale_de_prezentare_a_activitatii_ecotic_(tip_retrospectiva_si_newsletter.)